Knjige

KNJIGE

Većina navedenih izdanja se mogu nabaviti preko sledećih distributera:
– Srbija: (+381) 63-732-77-38
– Crna Gora: (+382) 69-931-944
– BiH: (+387) 66-477-723
– Hrvatska: (+385) 098-198-1860, 099-593-1619
– Makedonija: (+389) 70-218-374
Na donjim linkovima se mogu pročitati besplatno.
Nakon što otvorite knjigu ako želite da je sačuvate na vašem računaru pritisnite Ctrl + S.

ENCIKLOPEDIJA PRIRODNIH LEKOVA, dr Milisav Nikolić
– Knjiga koju bi svaka kuća trebalo da ima

Više od 99% bolesti od kojih savremeni čovek pati moguće je rešiti samostalno, kod kuće, sa malo edukacije.
Zato je i napisana ova enciklopedija u kojoj su date sve instrukcije za samostalno lečenje. U ovoj knjizi moći ćete da se upoznate sa zakonima zdravlja tako da na brz i jednostavan način rešite svoj problem.
U rešavanju bilo kog zdravstvenog problema potrebno je da obavezno pročitate uvodna poglavlja ove knjige, vezano za dobre životne navike i principe prirodnog lečenja (čišćenja i jačanja organizma), i da ih primenite, a onda da se informišete o specifičnoj bolesti ili problemu koji imate, u posebnom poglavlju.o!

Knjigu možete pročitati OVDE.

30-DNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA ORGANIZMA, dr Ričard Šulc
– Saznajte zašto je čišćenje organizma važno za lečenje svih bolesti i unapređenje zdravlja

Moderan život izlaže nas hiljadama otrova svakoga dana, od hrane koju jedemo do vazduha koji udišemo. Visok nivo stresa i odsustvo fizičke aktivnosti smanjuju prirodnu sposobnost čovekovog tela da samo sebe čisti.
Nagomilavanje otrova u telu predstavlja direktan uzrok pojave raka, bolesti srca, Alchajmerove bolesti, dijabetesa, neuro-mišićnih bolesti i brojnih drugih bolesti. 30-dnevni program čišćenja organizma dr Šulca predstavlja moćno sredstvo koje čisti sve nagomilane otrove.
Ovaj program takođe podstiče rad imunog sistema i omogućava telu da pobedi svaku bolest. Ukoliko želite da unapredite svoje zdravlje do krajnjih granica, ovaj program će vam to omogućiti.
Za samo 30 dana postaćete fizički, emocionalno i duhovno zdravija osoba. Garantovano!

Knjigu možete pročitati OVDE.

5-DNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA CREVA, dr Ričard Šulc

– Saznajte zašto je čišćenje creva važno za lečenje svih bolesti i unapređenje zdravlja

„Tokom tri decenije rada u mojoj klinici, pomogao sam desetinama hiljada pacijenata da se izleče korišćenjem lekovitog bilja i primenom programa prirodnog lečenja. Radeći sa pacijentima naučio sam da je čišćenje creva uvek prvi korak ka boljem zdravlju, bez obzira koja bolest je u pitanju. Zvuči neverovatno, ali 80% mojih pacijenata je ozdravilo samo nakon 5-dnevnog programa čišćenja creva koji je opisan u ovoj knjizi.
U ovoj knjizi ćete videti da je pravi uzrok većine oboljenja u savremenom svetu zadržavanje i skladištenje otrova u crevima, i njihovo retko izbacivanje. Pokazaću vam kako će čišćenje creva uneti najveću pozitivnu promenu u vašem životu i unaprediti vaše zdravlje i vitalnost. Jednostavne tehnike opisane u ovoj knjizi mogu promeniti vaš život.

Kao što uvek kažem, malo znanja predstavlja moćno isceljujuće oruđe.“

Knjigu možete pročitati OVDE.

5-DNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA JETRE, dr Ričard Šulc

– Saznajte zašto je čišćenje jetre važno za lečenje svih bolesti i unapređenje zdravlja

„Da li znate da možete da dodate još 10 godina svom životu… jednostavnim čišćenjem organizma tokom nekoliko dana u godini?“
Vaše telo se ne razlikuje mnogo od vašeg auta. Kao i svaka mašina, ako želite da ona dugo traje i da nikada nema probleme u radu, potrebno je održavanje. Ako ne primenjujete jednostavne tehnike održavanja, vaš auto će pre vremena da se pokvari i postane neupotrebljiv.
Većina današnjih medicinskih univerziteta se slaže da ljudsko telo, ako se adekvatno hrani i država, može da funkcioniše oko 125 godina. Oni se slažu da jedini razlog zašto do toga ne dolazi, razlog zbog kojeg ljudi žive 50 godina kraće, jesu životne navike – vazduh koji udišemo, tečnost koju pijemo, hrana koju jedemo, i način na koji živimo. U ovoj knjizi pokazaću vam kako će čišćenje i jačanje vaše jetre i žuči učiniti najveću pozitivnu promenu u vašem životu i stvoriti dobro zdravlje, dugovečnost i vitalnost.

Knjigu možete pročitati OVDE.

5-DNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA BUBREGA, dr Ričard Šulc
– Saznajte zašto je čišćenje bubrega važno za lečenje svih bolesti i unapređenje zdravlja

„Izlečenje od bilo koje bolesti je veoma lako, i svako ima mogućnost da to učini.“
Vaše telo zna kako da se izleči od bilo koje bolesti. Ono poseduje plan i program za to. Sve što je još potrebno jeste vaša saradnja.
Nije potrebno da bolujete od teških bolesti koje vam izazivaju patnju i skraćuju život. Nemojte da budete kao prosečni čovek na Zapadu i da mučite sebe sa teškim, bolnim i skupim tretmanima vezano za bolnice i lekove.
U ovoj knjizi ćete otkriti kako bolesti bubrega i bešike – koje se šire kao epidemija u savremenom svetu – možete lako sprečiti i veoma lako izlečiti, na prirodan način, uz pomoć veoma efikasnog programa. Pokazaću vam tehnike čišćenja i jačanja bubrega i bešike koje će vam pomoći da dostignete dobro zdravlje, dugovečnost i vitalnost.

Ove veoma lake i jednostavne tehnike mogu promeniti vaš život. Kao što uvek volim da kažem, malo znanja predstavlja moćno oruđe.

Knjigu možete pročitati OVDE.

LEČENJE NEIZLEČIVIH BOLESTI, dr Ričard Šulc– Vodeći svetski priručnik za prirodno lečenje

Sveobuhvatan i detaljan prikaz lečenja najrazličitijih oboljenja, uključujući ona najučestalija i najteža, kao što su rak, bolesti srca, dijabetes, ali i Parkinsonova, Alchajmerova bolest, sida i dr.
Knjiga pokriva sve korake koje je potrebno primeniti da bi došlo do čišćenja organizma od otrova, jačanja imunog sistema i izlečenja u najkraćem roku.
Odgovore u ovoj knjizi i kolekciji video materijala pod naslovom „Lečenje neizlečivih bolesti” dala su dva izvanreDžon R. Kristofer i njegov najbolji učenik – dr Ričard Šulc.

Knjigu možete pročitati OVDE.
Emisije možete pogledati OVDE.

ČUDO IZLEČENJA, dr Milisav Nikolić
– Priručnik za unapređenje zdravlja i rešavanje zdravstvenih problema

Odličan prikaz principa zdravog života pomoću kojih se može sprečiti pojava bolesti – tema je prvog dela ove knjige.
U drugom delu su izneti principi prirodnog lečenja pomoću kojih je moguće pobediti svaku bolest.
U trećem delu knjige su izneti najbolji recepti za pripremanje zdrave i ukusne sirove biljne hrane, ceđenih sokova, gustih i zelenih sokova, kao i obroka u caši. U knjizi su predstavljeni i osnovni principi korišćenja lekovitog bilja.

Knjigu možete pročitati OVDE.

ISHRANA ZA SPORTISTE, dr Milisav Nikolić
– Priručnik za prirodno jačanje tela, podizanje motivacije i lečenje povreda

U sportu, kao i u životu, postoje “igrači” i “posmatrači”. Igrači uvek ostvaruju pozitivan rezultat, pa i onda kada rezultatski gube na terenu. Sa druge strane, posmatrači uglavnom zavise od drugih – oni veruju da su pobedili ako neko za njih pobeđuje, i od te pobede nemaju veliku korist.
Važno je znati da je svako od nas stvoren da bude igrač i pobednik u životu, bez obzira kojim se poslom bavio. Saznajte kako da uz pomoć jednostavne ishrane i zdravih životnih navika steknete snagu, izdržljivost i motivaciju za ostvarivanje najvećih rezultata.

Knjigu možete pročitati OVDE.

OPORAVAK SPORTISTA, dr Milisav Nikolić
– Priručnik za prirodni oporavak i podizanje fizičkih i duhovnih sposobnosti

„Program oporavka dr Milisava Nikolića toplo preporučujem svima. Meni je mnogo pomogao.” – Predrag Mijatović, Real Madrid
“Dugo sam igrao povređen, a samo nekoliko dana primene programa oporavka dr Milisava Nikolića, učinilo je da budem potpuno spreman.” – Miralem Sulejmani, Benfika Lisabon
“Primenom programa oporavka dr Milisava Nikolića otklonio sam zdravstveni problem i dobio više energije.” – Luka Modrić, Real Madrid
“Program oporavka dr Milisava Nikolića mi je mnogo pomogao da rešim zdravstvene probleme koje nisam mogao da rešim ni na jednom drugom mestu.” – Goran Jakšić, svetski i evropski šampion u rvanju
“Naše iskustvo sa brojnim sportistima je da program oporavka dr Milisava Nikolića daje izuzetne rezultate.” -Vlado i Zoran Lemić, menadžeri

Knjigu možete pročitati OVDE.

DODACI U ISHRANI SPORTISTA, dr Milisav Nikolić
– Priručnik za pripremanje i upotrebu lekovitog bilja i prirodnih dodataka u ishrani

Priroda predstavlja veliki izvor hranljivih i lekovitih sastojaka koje savremeni čovek veoma malo koristi. Ona je prepuna raznolikog bilja, o kojem se malo zna, a koje ne samo da čini svet lepšim, već predstavlja pravu riznizu različitih hranljivih i lekovitih supstanci od kojih možemo imati velike koristi.

Ova knjiga na detaljan način objašnjva kako pripremiti najbolje biljne preparate i dodatke ishrani, kao i njihovo dejstvo na pojedinačne organe u našem organizmu.

Knjigu možete pročitati OVDE.

MENTALNO ZDRAVLJE SPORTISTA, dr Milisav Nikolić

Ideal je biti superioran, nenadmašan, vrhunski, nepobediv, i ovo je knjiga za one koji ka tome streme. To je nešto što svako može da postigne, ali su veoma retki pojedinci koji su spremni da upražnjavaju mentalni trening i da budu drugačiji od ogromne većine. Većina sportista su mentalni lenjivci i zato ima veoma malo pravih šampiona – onih koji su nepobedivi, superiorni, nenadmašni. Za ovakav vrhunski rezultat potreban je vrhunski mozak, sa kojim kada se ispravno postupa dovešće do vrhunskog mentalnog zdravlja.

Knjigu možete pročitati OVDE.

NAJZDRAVIJI RECEPTI, dr Milisav Nikolić
– Pripremite zdrav i ukusan obrok, brzo i jednostavno, skinite višak kilograma, povećajte mišićnu masu, unapredite zdravlje

Najbolji program ishrane je onaj koji je zasnovan na 100% sirovoj biljnoj hrani, jer se termičkom obradom namirnica (kuvanjem, prženjem, pečenjem) gube hranljivi sastojci u manjoj ili većoj meri. Sa malo znanja i veštine možemo svom organizmu priuštiti obilje hranljivih sastojaka, bez gubitka mnogo vremena i novca.

Knjigu možete pročitati OVDE.

Zakoni zdravlja i izlečenja, dr Nil Nidli
– Najkorisnija knjiga za promociju zdravlja napisana u ovoj generaciji

Jedna od najsveobuhvatnijih knjiga o zdravlju na svetskom tržištu. Knjiga se bavi svim aspektima zdravog životnog stila. Zasnovana je na najsavremenijim naučnim podacima objavljenim u referentnim medicinskim časopisima, a ipak čvrsto potkrepljuje jednostavne, prirodne metode očuvanja zdravlja i lečenja.

Bespoštedna u argumentima protiv pogubnih životnih navika, predlaže jednostavne načine da ih se oslobodimo i preokrenemo njihove posledice ka boljem zdravlju.

Knjigu možete pročitati OVDE.

IZLAZ IZ DEPRESIJE, dr Nil Nidli
– Kako pobediti depresiju?

U proseku svaki treći pacijent koji poseti internistu boluje od ove bolesti. Lekari najčešće takvim pacijentima prepisuju ljekove. U knjizi „Izlaz iz depresije“ doktor Nidli zagovara potpuno drugačiji pristup – istraživanje uzroka koji su doveli do pojave depresije. Stekavši svetsku slavu upravo zbog pristupa kojim teži da trajno i potpuno izleči pacijente, doktor Nidli je cenjen i među kolegama i među pacijentima. Aktivan je lekar još od 1989. godine kada je dobio specijalističku licencu.

Poslednjih godina se posvetio proučavanju rezultata najnovijih istraživanja na temu bolesti uma. Da bi se pobedila depresija, potrebno je upoznati se sa glavnim uzrocima koji je izazivaju, kao i sa zdravim navikama čijim se upražnjavanjem brzo i jednostavno uklanja ova bolest.

Knjigu možete pročitati OVDE.

PREVARE MODERNE MEDICINE, dr Robert Mendelson
– Ispovest medicinskog jeretika

„Ne verujem u modernu medicinu. Ja sam medicinski jeretik za savremene lekare. Cilj mi je da ovom knjigom ubedim i vas da počnete da razmišljate. Verujem da uprkos svoj super tehnologiji i elitnom ophođenju prema pacijentu koje treba da vas ubedi kako brinu o vama podjednako brižno kao i o astronautu na Mesecu, najveća opasnost koja preti vašem zdravlju je zapravo doktor moderne Medicine.
Verujem da su postupci lečenja bolesti u modernoj medicini retko kada uspešni, i da su često daleko opasniji od bolesti koju treba da leče. Verujem da su opasnosti u sprezi sa širokom upotrebom opasnih procedura u slučajevima kada uopšte nema bolesti.
Verujem da više od 90% moderne Medicine može slobodno da nestane sa lica Zemlje – doktori, bolnice, lekovi i oprema – i da će efekti tog nestanka na naše zdravlje biti momentalno poboljšanje.“Dr Robert Mendelson je stekao slavu kao jedan od vodećih američkih pedijatara. Kao lekar zvanične medicine, u svojoj karijeri je video dovoljno primera i prikupio mnoštvo dokaza kojima može da potvrdi svoju čuvenu izjavu: „Bog moderne medicine je smrt“.

Knjigu možete pročitati OVDE.

KAKO LEKARI MANIPULIŠU ŽENAMA, dr Robert Mendelson

„Žene su žrtve toliko opasnih i nepotrebnih medicinskih i hirurških intervencija, da mi je muka od gledanja toga šta im se dešava dok su u rukama njihovih doktora. Najveći deo vremena i njima je muka.“
Jedna od najboljih knjiga dr Roberta Mendelsona u kojoj je detaljno objašnjen podmukao koncept savremene medicinske prakse i njegov štetan uticaj na zdravlja žena.

Knjigu možete pročitati OVDE.

KAKO ODGOJITI ZDRAVO DETE I SAČUVATI GA OD LEKARA, dr Robert Mendelson

„Ova knjiga govori o mom ubeđenju da se u savremenoj pedijatriji u Americi i svetu, i drugim granama medicine, čine mnoge loše i medicinski neopravdane stvari. To ne znači da su sami lekari gori ili bezosećajniji od drugih ljudi, odnosno, nije problem u njihovom karakteru, već se suština problema nalazi u samoj savremenoj medicini kao nauci i struci. Ovakvo stanje je manje-više u celom svetu.“
Bestseler Američkog pedijatra dr Roberta Mendelsona, prodat u preko 300.000 primeraka, u kome je detaljno opisan poguban uticaj savremene medicinske prakse na zdravlje deteta, i data uputstva kako da na prirodan i jednostavan način otklonite zdravstvene probleme kod dece.

Knjigu možete pročitati OVDE.

VODIČ ZA PRIRODNI POROĐAJ, Ina Mej Gaskin

Najbolja knjiga o prirodnom (kućnom) porođaju poznate svetske babice Ine Mej Gaskin, koju bi svaki čovek (i muškarac i žena) obavezno trebao da pročita.
To važi i za osobe koje ne planiraju da više budu roditelji jer je potrebno da i oni znaju važne stvari oko porađanja, kako bi posavetovali i uputili mlađe.

Knjigu možete pročitati OVDE.

VAKCINE, Vens Ferel
– Novi genocid; Osnovi biološkog ratovanja

Malo je ljudi koji znaju šta se nalazi u vakcinama, kako nastaju, i kakve su posledice primanja vakcina. Mnoge savremene bolesti su do skoro bile nepoznate, kao autizam kod dece, a pojavile su se sa uvođenjem vakcina, dok broj obolelih raste istim tempom kako se povećava broj vakcina koje čovek prima.
Istraživanja jasno pokazuju da se zarazne bolesti pobeđuju higijenom i preventivom, a ne ubrizgavanjem otrova u telo.
U knjizi se govori o svakoj vakcini pojedinačno, kako se pravi, i koje  su njene posledice.

Knjigu možete pročitati OVDE.

NAČELA ZDRAVOG ŽIVOTA, dr Pol Volk

Kratka i sveobuhvatna knjiga koja objašnjava osnovne principe zdravog načina života i korake koji se trebaju preduzeti da bi se unapredilo zdravlje i sprečile bolesti.
Počnite ispočetka. Ako želite da napredujete i budete bolja osoba, za to je potreban poseban um. Morate stalno učiti i rasti.
Možda će vas nešto u ovom izlaganju iznenaditi, ili se nećete složiti sa nečim, ali se nemojte ljutiti. Razmišljajte o novim idejama, izađite iz kalupa da bi bili bolja osoba. Vi to možete ako hoćete.

Knjigu možete pročitati OVDE.

KAKO SAM POBEDILA RAK, dr Lorin Dej

Najbolji prikaz jednostavnih koraka za pobeđivanje raka, navodne neizlečive bolesti, kao i otkriće neverovatnih informacija o postojanju ogromne industrije koja ostvaruje veliki profit na ovoj bolesti.
Vama, koji ste već bolesni od bilo koje degenerativne bolesti današnjice, ne samo od raka, pruža siguran putokaz od strane medicinskog stručnjaka – doktorke Lorin Dej, koja je sama imala rak i izlečila se, tako što je primenila jednostavan sistem prirodnih 10 zapovesti zdravlja.

Knjigu možete pročitati OVDE.
Emisije možete pogledati OVDE 1. deo
2. deo.

ZDRAVA ISHRANA, dr Pamplona Rodžer

Ishrana je povezana sa voljnim i svesnim činom. Ona zavisi od slobodne volje pojedinca. Zbog toga je neophodno duboko unutrašnje ubeđenje da bi se loše navike u ishrani zamenile zdravijim.
Tokom poslednjih decenija, nutricionisti su posebnu pažnju obratili na nekoliko ključnih aspekata hrane. Ova knjiga iznosi sveobuhvatan prikaz najvažnijih podataka vezano za hranljive sastojke koji su potrebni čovekovom organizmu, sa tabelama koje pokazuju koji su najbolji izvori ishrane.

Knjigu možete pročitati OVDE.

MOĆ ISHRANE (KINESKA STUDIJA), dr Kolin Kembel
„Ovo je jedna od najvažnijih knjiga decenije” – dr Hans Dil, autor bestselera “Moć zdravlja”

Kada je početkom 70-ih godina 20. veka kineski premijer Čuo En Laj oboleo od raka, organizovao je veliko medicinsko istraživanje na preko 890 miliona Kineza, koje je sprovelo preko 650 hiljada medicinskih radnika, u kojem je trebalo da se utvrdi koji su vodeći uzroci bolesti, uključujući i rak.
Glavni stručnjak za ishranu sa Kornel Univerziteta (SAD), dr Kolin Kembel, je na osnovu ovog i drugih istraživanja koja je sproveo, napisao knjigu koja predstavlja „Knjigu broj 1″ u svetu po pitanju ishrane. Autor se nije usudio da ove informacije objavi sve dok nije otišao u penziju.

Knjigu možete pročitati OVDE.

MOĆ ZDRAVLJA, dr Hans Dil

Mnoštvo informacija o jednostavnim, ali veoma važnim stvarima sa kojima se svakodnevno susrećemo i koje mogu da nam budu izvor zdravlja, ali i izvor teških obolenja. Kako prepoznati dobro od lošeg u životnim navikama? Kako unaprediti zdravlje?
Ova knjiga će vam pomoći da shvatite kako možete sprečiti razvoj ili obrnuti tok mnogih savremenih smrtonosnih bolesti. Naučite da  procenjujete koje zdravstvene informacije su zaista naučne i merodavne. Naučite kako da ojačate svoje društvene i porodične odnose i bolje osmislite duhovni život.

Knjigu možete pročitati OVDE.

PRIRODNA MEDICINA, dr Donald Miler

U arsenalu medicine i preventivnog delovanja, fitoterapiju (lečenje biljkama) treba ceniti prema njenim stvarnim vrednostima.
Tradicija i delatnost fitoterapije potvrđuju činjenicu da u prirodi ne postoji nijedna biljka koja nema lekovita svojstva za određenu bolest.
Budite edukovani i živite zdravo i sigurno, ne dopustite da vas leči “medicina” koja sve probleme „rešava“ u prvoj apoteci, nanoseći vam više štete nego koristi.

Knjigu možete pročitati OVDE.

LEČENJE BOLESTI SIROVOM HRANOM, dr Kristin Nolfi

„Otkrila sam rak, umorna i slaba kakva sam bila, obratila sam pažnju na to tek pet nedelja kasnije. Čvor je bio veličine kokošijeg jajeta, urastao u kožu – stvar koju samo rak čini. Kao lekar, videla sam dovoljno da budem nevoljna da se podvrgnem metodi lečenja raka koja se generalno primenjivala. Posavetovala sam se sa svojim dobrim prijateljem, koji me je odvraćao od probne mikroskopije. To bi otvorilo krvne sudove i rak bi se raširio; tako da sam odustala od toga. Tada sam osetila da je sasvim prirodno da pređem na stoprocentnu ishranu sirovom biljnom hranom“.
U ovoj knjizi se objašnjavaju sjajni efekti konzumiranja neprerađene biljne hrane. Najbrži način za pobeđivanje svih bolesti, uključujući i one najteže, podrazumeva prvostepenu hranu u neizmijenjenom obliku.

Knjigu možete pročitati OVDE.

SMRT IZ TANJIRA, dr Robert Elez
– BSE – bolest ludih krava

Šokantne informacije o savremenoj proizvodnji mesa i nastanku i širenju bolesti ludih krava u svetu. Navešćemo vam samo neke podnaslove:
Bolesti izazvane jedenjem mesa; BSE – prionska bolest; Kako je počelo?; Životinjsko brašno – „koncentrat“; Prionski rekvijem – od usta do mozga; Uzgoj stoke i klanje; Mleko; Epidemiologija; Da li se zaista zdravo hranite?; Sida iz tanjira!; Kiseonik ili meso?; Genetski promenjena hrana.

Knjigu možete pročitati OVDE.

OTROV SA VELIKIM K, dr Agata Treš
– Slučaj protiv kafe i drugih braon napitaka

Šta se krije u popularnom napitku – kafi, i još popularnijem slatkišu – čokoladi? Kako su poremećaji kod dece, problemi sa srcem i druge bolesti uzrokovane konzumiranjem namirnica na bazi kofeina?
„Braon napici” i čokolada predstavljaju podmuklu vojsku supstanci koje su međusobno povezane svojim sličnim načinom prikrivenog ratovanja protiv ljudskog tela. Oni su opčinjavajući poput sirena iz grčke mitologije – pesma im je slatka, ali je kraj zaista gorak. Informacije sa kojima bi svako trebao da se upozna.

Knjigu možete pročitati OVDE.

ZELENA APOTEKA, dr Džejms A. Djuk

Pošto se posle tridesetogodišnjeg iskustva i bavljenja i proučavanja lekovitih biljaka i sam uverio u njihovu efikasnost i uspešno lečenje stanja koja lekovi visoke tehnologije nisu mogli ni da dotaknu, autor je odlučio da svoja znanja prenese najširoj populaciji. Takvo lečenje je sigurnije, bez štetnih posledica, jeftino, i delotvornije od zvaničnih metoda. Neka vas dr Džejms Djuk, jedan od vodećih svetskih stručnjaka za lekovito bilje, povede kroz široki svet prirodnih lekova.
Samo nekoliko odlazaka do prodavnice zdrave hrane, ili sopstvenog dvorišta, i uz pomoć dr Djuka, biće dovoljno da stvorite sopstvenu apoteku prirodne medicine. Knjiga pored ostalog sadrži brojne korisne savete, kao i mogućnosti za lečenjepojedinačnih bolesti.

Knjigu možete pročitati OVDE.

LEČENJE LEKOVITIM BILJEM, dr Rista Gostuški

Moderni čovek se, nažalost, pretvorio u pasivnog potrošača hemijskih lekova, koji odgovornost za svoje zdravlje gotovo uvek prenosi na svog lekara.
Poslednjih godina interesovanje za lečenje lekovitim biljem znatno je poraslo. Tome umnogome doprinose neželjene pojave i komplikacije u terapiji savremenim sintetičkim sredstvima jakog delovanja. Takozvane medikamentne bolesti su objektivna realnost našeg vremena.
U ovoj knjizi dr Rista Gostuški daje mnoštvo korisnih informacija o lekovitom bilju i lečenju raznih bolesti na prirodan način.

Knjigu možete pročitati OVDE.

ČUDO IMUNOG SISTEMA, Harun Jahi

Razboljevamo se puno puta tokom naših života. Slabimo, padamo u krevet, dobijamo groznicu, ali se oporavljamo za nekoliko dana.
Tokom bolesti i oporavka naša tela postaju bojište na kome se odigrava ogorčena bitka. Uzrok bolesti je, uglavnom, prodiranje nekih stranih tela u naš organizam. Ta sićušna čudovišta su dovoljno efikasna da prouzrokuju smrt u roku od nedelju dana kada naše telo ne bi imalo mehanizam za odbranu protiv te invazije.
Poznat kao imuni sistem, taj mehanizam je najdisciplinovanija, najsloženija i najuspešnija vojska na svetu. Naš imuni sistem koji se sastoji iz pešadije, bojnih brodova, obaveštajnih jedinica, pa čak i „informaciono-tehnološkog centra“ koji čuva zapis o neprijateljima, bori se sa mikroorganizmima tokom celog našeg života.

Knjigu možete pročitati OVDE.

KAKO UNAPREDITI MOZAK, dr Elden Čalmers
– Ili kako izlečiti slomljen mozak

Naučnici potvrđuju da je naše mišljenje tako moćan proces koji može raspršiti milione hemijskih kesica ispunjenih odgovarajućim hemijskim spojevima na odgovarajuće adrese u mozgu i tako dubinski menjati naše raspoloženje, osećanja i delovanja.
Još neverovatnije od ovoga su nedavno obelodanjeni nalazi istraživača neuro – naučnika Džona Eklesa, koji pokazuju kako naše razmišljanje može modifikovati genetski materijal. Misao „kakve su ti misli, takav si“ dobijaju potpuniji smisao kroz ovo istraživanje.
Otkrića pokazuju neverovatne i skoro neograničene potencijale mozga da se unapređuje i razvija, kao i da ispravlja i najteža oštećenja, ukoliko čovek primeni jednostavne zdrave životne navike.

Knjigu možete pročitati OVDE.

LEKOVI ILI PRIČA O OBMANI, dr Lidija Gajski

Knjiga pripada biblioteci razorne kritike moderne medicine i njenog „divljeg braka” sa farmaceutskom industrijom. Autorka „bez dlake na jeziku” proziva one lekare, farmaceute, naučnike, političare i novinare koji učestvuju u sistemskoj transformaciji medicine u tržišno i institucionalno nasilje nad ljudskim zdravljem.
Ako ste lekar, ova će knjiga promeniti vašu kliničku praksu. Ako ste bolesnik, učiniće da dva puta razmislite o svakoj preporučenoj zdravstvenoj intervenciji. Ako ste pojedinac zainteresovan za fenomene savremenog društva, pokrenuće vas na razmišljanje o raznim drugim prevarama i manipulacijama kojima smo žrtve.

Knjigu možete pročitati OVDE.

KONDOMI NE RADE, dr Lorin Dej

Da li znate da 12% američkih, i 21% ne-američkih prezervativa ima na sebi rupe veličine 5 mikrona, a da je virus side prečnika samo 0,1 mikron?
Da li znate da žene čiji muževi koriste prezervativ ostaju u drugom stanju u 14% slučajeva? Da li je prezervativ sredstvo za širenje side?

Knjigu možete pročitati OVDE.

UNAPREDITE VID (dve knjige u jednoj), dr Lorin Dej i dr Meir Šnajder
– Odbacite naočari

Sjajna otkrića koja pokazuju da se vid može ispraviti, kao i druge očne bolesti, jer do poremećaja dolazi zbog zamora i deformacije očnih mišića. Naočari su samo pomagalo da čovek bolje vidi, ali ne i sredstvo za ispravljanje vida.
Prirodni zakoni su primenljivi na svakog čoveka i na svaki deo tela, dakle i na oči. Stoga je imperativ da shvatimo prirodne zakone o zdravlju i da živimo u granicama istih, što je jedini način da ostanemo zdravi i bez ikakve bolesti.

Prvu knjigu možete pročitati OVDE.
Drugu knjigu možete pročitati OVDE.

DA LI SU VAM ZAISTA POTREBNE NAOČARI, dr Merilin Rosens Beret

Otkrijte kako sami da izlečite: kratkovidost, dalekovidost, astigmatizam, tačke pred očima, noćno slepilo, razrokost, kompjuterski zamor očiju, kataraktu, glaukom, zapaljenske procese…
Revolucionarne tehnike dr Merilin Rosens Beret, koje su stvorene prema saznanjima dr Vilijema Bejtsa, zasnovane su na seriji lako izvodljivih vežbi osmišljenih da poboljšaju cirkulaciju, opuste očne mišiće, spreče naprezanje očiju, onemoguće dalje pogoršavanje vida i poboljšaju vid.

Knjigu možete pročitati OVDE.

KUVAR SUDNJEG DANA, Toni Radić
– Pripremanje sirove biljne hrane bez električnih pomagala

Živimo u vremenu kada čovek nemilosrdno uništava životnu sredinu i navikava se na potpuno neprirodan način života. Neminovne posledice su raspad ekonomije, poremećaj klime, velika moralna dekadencija i kolaps čovekovog zdravlja.
Da li se naša planeta približava trenutku koji mnogi opisuju kao „sudnji dan“? Ako do toga dođe, biće nam potrebno samo nekoliko jednostavnih ručnih alatki i malo znanja da bismo pripremili hranu koju su jeli Adam i Eva. Ova knjiga govori o pripremanju rajske hrane koja zadovoljava sve čovekove potrebe i podstiče izlečenje najtežih bolesti.

Knjigu možete pročitati OVDE.

VEGETARIJANSKI KUVAR, Anita i Slađan Stanković
– Ishranom do zdravlja

Hrana je ono što nas održva u životu. Zato nije nimalo svejedno šta čovek jede, koliko jede i kako je jelo pripremljeno. Odavno se oseća potreba za kuvarom koji će pomoći svima onima koji prilikom planiranja obroka pre svega razmišljaju o svom zdravlju.
U ovom kuvaru sabrana su iskustva dvoje mladih ljudi, dobrih domaćina i kuvara, koji svoje znanje i umešnost nesebično nude svima koji žele da žive zdravim načinom života.
Prvi deo knjige pruža obilje informacija o zdravoj ishrani i korisnim životnim navikama. Drugi deo sadrži recepte za razna vegetarijanska jela.

Knjigu možete pročitati OVDE.

ORGANSKA BAŠTA, Polina Pirs
– Velika enciklopedija organskog baštovanstva

Najbolji i najsveobuhvatniji izvor informacija o proizvodnji organske biljne hrane na našem jeziku. Veliki broj ilustracija, tabela, dijagrama i objašnjenih pojmova, na jasan i upečatljiv način približavaju čitaocu načine i metode organske proizvodnje hrane.
Metode ovog baštovanstva može da primenjuje svako, sa ciljem da se stvori i održi bašta gotovo svakog oblika, veličine i stila, na bilo kom mestu, uz znanje da doprinosite zaštiti šire okoline.

Knjigu možete pročitati OVDE.

SEME UNIŠTENJA, Džefri Smit
– Šokantna otkrića o genetski modifikovanoj hrani i savremenom trovanju čovečanstva

Da li prosečan poljoprivrednik, koji kupuje i zasadi seme u svojoj njivi, zna šta je kupio i zasejao? Svi smo čuli za genetski modifikovanu hranu i jasno nam je da je ona sve više prisutna na našim trpezama, ali da li znamo njene posledice ili mislimo da to nije ništa strašno?
Iako spolja izgledaju privlačnije, genetski modifikovane biljke imaju mnogo siromašniju hranljivu vrednost od neizmenjenih biljaka koje postoje u prirodi, i sa sobom nose nepredvidive potencijale za uništenje zdravlja i životne sredine.

Knjigu možete pročitati OVDE.

SEME UNIŠTENJA: SKRIVENA AGENDA GMO, Vilijam Engdal

Širenje genetski modifikovanih useva i hrane širom sveta danas je toliko uhvatilo maha da se može sa sigurnošću tvrditi da je reč o zločinu protiv čovečanstva. U srži toga problema jeste pitanje genocida.
Saznajte kako svetski moćnici i institucije učestvuju u širenju “genetske revolucije” i masovnog trovanja čovečanstva.

Knjigu možete pročitati OVDE.

TEHNOLOGIJA SAMOUNIŠTENJA, dr Marijan Jošt i dr Tomas Koks– Kakve su posledice proizvodnje genetski modifikovane hrane?

Transnacionalne kompanije preuzimaju sve resurse uzgoja hrane na zemlji i nekritički primenjuju genetsku manipulaciju sa isključivim ciljem da povećaju profit kompanija. Tako proizvedena hrana je dokazano štetna po ljudsko zdravlje.
Šta raditi i kako se organizovati protiv ove savremene pošasti saznajte iz ove dragocene knjige.

Knjigu možete pročitati OVDE.

SVETO PISMO ILI BIBLIJA

Biblija predstavlja najvažniji i najpouzdaniji izvor informacija o duhovnom i fizičkom zdravlju. Propisi o zdravoj ishrani, higijeni, sprečavanju i lečenju bolesti, i mnogi drugi principi zdravog načina života dati su svakome od nas kao putokaz za uspešan život.
Ovaj najveći bestseler svih vremena sa punom sigurnošću i naučnom opravdanošću i dalji važi za jedinstveni udžbenik zdravlja. Kao što konstruktor mašine daje najbolje savete za rad i popravku mašine, tako i Tvorac našeg organizma kroz svoju pisanu Reč daje najtačnije uputstvo za funkcionisanje i popravku svojih stvorenja.

Knjigu možete pročitati OVDE.

MEDICINA I BIBLIJA, dr S.I. Mekmilen i dr David E. Stern
– Biblijske tajne za dobro zdravlje u 21. veku 

„Ako budete dobro slušali glas Gospoda, svog Boga, i ako budete radili ono što je ispravno u njegovim očima i ako budete slušali njegove zapovesti i držali se svih njegovih propisa, neću pustiti na vas nijednu bolest… Jer sam ja Gospod lekar vaš.” (2. Mojsijeva 15:26)Biblija je još pre 3500 godina detaljno opisala zakone zdravlja koje je moderna nauka tek nedavno otkrila.
Autori su, koristeći naučne argumente, nedvosmisleno dokazali da svi oni koji se drže Božjih propisa iz Biblije mogu sa potpunom sigurnošću očekivati zdrav i dug život.

Knjigu možete pročitati OVDE.

MISTIČNA MEDICINA, dr Voren Piters

Ova knjiga je napisana kao dokument o autorovoj potrazi za istinskim saznanjem o lečenju. Istraživanje ga je odvelo na široke i razne puteve – istorije, mitologije, psihologije, spiritizma, savremene i drevne medicine, kao i religije.
Saznajte kakve se opasnosti kriju u pozadini akupunkture, akupresure, homeopatije, iridologije i drugih srodnih veština.

Knjigu možete pročitati OVDE.

TAJNA SREĆNOG ŽIVOTA, dr Miroljub Petrović

Čovekovo zdravlje pre svega zavisi od sistema vrednosti koji čovek prihvati. Iako se materijalistički sistem vrednosti danas veoma promoviše, praksa pokazuje da ljudi koji žive kao hedonisti imaju jako slab kvalitet života, često su bolesni, umiru mladi i od teških bolesti, ili izvrše samoubistvo usled depresije.
U ovoj knjizi ćete saznati opasnosti prihvatanja pogrešnih životnih principa, kao i na koji način svoj život možete učiniti srećnim.

Knjigu možete pročitati OVDE.

BRAK I PORODICA, dr Miroljub Petrović

Istraživanja pokazuju da ljude (naročito mlade) najviše povređuje raskid sa partnerom, pa tek onda smrt bližnjih. Zbog pogrešnog vaspitanja mnogi ljudi ulaze u neadekvatne emotivne veze i brak formiraju iz pogrešnih razloga, tako da zajednica koja bi trebalo da bude najveći izvor duhovnog i fizičkog blagostanja, postaje izvor raznih problema koji izazivaju duhovne i fizičke bolesti.
Zato je jako bitno da se upoznamo sa pravilnim i zdravim principima stupanja u brak i stvaranja porodice.

Knjigu možete pročitati OVDE.

ENCIKLOPEDIJA LEKOVITOG BILJA, dr Pamplona Rodžer (na engleskom)

Knjigu možete pročitati OVDE.

ENCIKLOPEDIJA JESTIVOG SAMONIKLOG BILJA,

Knjigu možete pročitati OVDE.